A A A K K K
для людей із порушенням зору
Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

інформація від Управління ДМС у Чернівецькій області

Дата: 13.08.2021 14:48
Кількість переглядів: 400

 

Витяг з Реєстру та Довідка про реєстрацію місця проживання – де можна отримати та в чому різниця?

 

Відвідувачі міграційної служби досить часто плутають різні документи - «Витяг з реєстру» та «Довідку про реєстрацію місця проживання».

Звертаємо увагу, що кожна особа, персональні дані якої внесені до Єдиного державного демографічного реєстру (ЄДДР), має право на безоплатне отримання довідки про внесення інформації до Реєстру та видані на її ім’я біометричні документи. Довідка складається у формі витягу з Реєстру та видається безкоштовно протягом трьох робочих днів з дня подання заяви до будь-якого підрозділу ДМС за місцем звернення.

Витяг з реєстру не підтверджує реєстрацію місця проживання. Відповідна довідка (так звана «Форма 13») видається органами місцевого самоврядування у день звернення власника ID-картки за його особистою заявою.

Звертаємо увагу, що за допомогою електронного сервісу «Органи реєстрації», що знаходиться на офіційному вебсайті ДМС України за посиланням: https://dmsu.gov.ua/services/regauth.html можна отримати  контактну інформацію (адресу та телефон) органів реєстрації на території області, які уповноважені на здійснення реєстрації/зняття із реєстрації місця проживання(перебування) осіб в Україні.

Управління ДМС у

Чернівецькій області

 

 

Постанова Уряду дозволить застосовувати індивідуальний підхід до неврегульованих мігрантів

 

Звертаємо увагу іноземців та осіб без громадянства, які перебувають на території Чернівецької області, що 7 серпня поточного року набула чинності постанова КМУ від 21 липня 2021 р. № 757 «Про внесення змін до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2020 р. № 259».

Документом скасовується мораторій на застосування адмінстягнень щодо іноземців, які порушили строк перебування на території України на період дії загальнонаціонального карантину.

Це дозволило розширити повноваження міграційної служби з протидії неврегульованій міграції й водночас продовжити застосування карантинних послаблень щодо осіб, які з документально підтверджених причин не змогли своєчасно виїхати за межі України або звернутися до територіальних підрозділів УДМС із заявою про продовження строку перебування на території України  та/або про обмін посвідки на тимчасове/постійне проживання.

Таким чином, карантин перестав бути легальною підставою для порушення термінів перебування на території України на загал. Водночас захворювання іноземця чи особи без громадянства на COVID-19, вимушена ізоляція чи карантин в межах окремого населеного пункту – і, як наслідок несвоєчасний виїзд за межі країни чи запізніле звернення до міграційної служби для легалізації перебування на території України – є поважною причиною для не застосування адмінстягнень та продовження іноземцю терміну дії посвідки на проживання чи її обміну.

Слід додати, що згідно постанови зберігає дію спричинена карантином норма щодо можливості оформлення іноземцям та ОБГ документів, що посвідчують особу та підтверджують її статус, за місцем звернення, незалежно від реєстрації місця проживання.

Управління ДМС у

Чернівецькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь