Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

Подбаймо разом про чистоту і благоустрій громади

Дата: 18.10.2021 13:59
Кількість переглядів: 417

Фото без описуФото без опису

З  15 жовтня по 15 листопада 2021 року на підвідомчій території Путильської селищної ради оголошено осінній місячник санітарної очистки та благоустрою.      

 

     Відповідне розпорядження зобов’язує керівників  підприємств,  установ, організацій,  навчальних закладів, торговельних об’єктів, власників барів, магазинів, АЗС, орендарів та суб’єктів підприємницької діяльності незалежно від форм власності, керівників  лісових  господарств,  розташованих  на  підвідомчій території  Путильської селищної ради, жителів  територіальної  громади взяти активну участь у місячнику санітарної очистки та  благоустрою  території громади. Прибрати та привести в належний санітарний стан закріплені та прилеглі території до установ, організацій, підприємств, будинків (прибудинкові території квартир). Прибрати з вулиць, тротуарів дров’яні відходи, лісоматеріали, розкинуті залишки матеріалів. Прибрати з прилеглих територій суху траву та опале листя. Спалювати листя та сміття забороняється. Постійно  утримувати  прилеглі  та  закріплені  території в  належному  санітарному  стані.

 

      Виконуючий обов’язки  начальника  Путильського  ВУЖКГ  Мороз  М. К. має забезпечити виконання таких завдань:

- прибрати  закріплену та прилеглу територію  за  адмінбудинком ВУЖКГ;

- організувати щоденне прибирання двірниками ВУЖКГ комунальних вулиць із залученням жителів даних вулиць, а також прибирання берегів річок, тротуарів, площі селища, парків, автозупинок, лісосмуг;

-  контролювати здійснення вивозу твердих побутових відходів на сміттєзвалище, не  допускати   зривів  графіку  вивозу  сміття;.

- зобов’язати  відповідальну особу ВУЖКГ укладати договори на вивіз ТПВ відповідно до тарифів;

- забезпечити комунальні вулиці та дороги необхідною кількістю підсипного матеріалу на весь зимовий період;

-  встановити  ящики  для  сміття  на території громади та  вчасно  вивозити  сміття;

- провести очистку дерев від сухостою та видалити аварійні дерева.

-  відремонтувати  поломані  огорожі  не території селища;

-  провести  викачку  громадських туалетів  на території громади  та проводити  щоденне  їх прибирання;

- проводити  знезаражування  питної  води, що подається з водозабору, а також громадських  криниць;

- постійно утримувати діюче сміттєзвалище в ур. Свиненький у належному санітарному стані, проводити обваловку, захоронення ТПВ;

- здійснювати постійний контроль з недопущення утворення стихійних смітників з побутових відходів;

- почистити  всі  канави   від  заторів  накопиченого  сміття,  водопровідні  труби, каналізаційні мережі;

- проводити благоустрій територій кладовищ, забезпечувати періодичне прибирання, збір та вивіз сміття;

 - постійно утримувати дошки оголошень біля Путильської бібліотеки, біля ринку по вул. Українській смт Путила, а також місця для розміщення матеріалів реклами на території селища в належному стані. Забороняється  розклеювати різні матеріали реклами, агітаційні листи та оголошення на електростовпах, деревах, вести постійний контроль та виявляти винних осіб; 

- надавати платні послуги з вивезення сміття;

 - в разі виявлення  порушників   по благоустрою  селища  складати  протоколи згідно  ст. 152 КУпАП на винних  осіб  і  подавати  на розгляд адмінкомісії при  виконкомі  селищної  ради.

 

       Старости с. Сергії  Чопа Р. П., с. Киселиці  Чев’юк П. І., с. Дихтинець  Пилипко В. М. повинні організувати проведення місячника санітарної очистки та благоустрою у підпорядкованих селах, закріпити відповідальних за території; спільно з жителями організувати прибирання місцевих цвинтарів, придорожніх смуг, берегів річок, інших підвідомчих територій.

 

       Директору КП «Путильський селищний  ринок» Унгуряну А. В. необхідно:

- постійно забезпечувати чистоту і порядок біля території музею Ю. Федьковича (стоянка), біля мосту та за мостом навпроти колишньої пекарні, а також територію ринку, парку та прилеглу до неї  територію, постійно організовувати вивіз накопиченого сміття;

- своєчасно забезпечувати викачку  туалету і постійно  утримувати  в  належному  санітарному  стані;

- не допускати накопичення сміття на  прибережній смузі в парку та набережній навпроти колишньої пекарні з одного і другого боку;

- організувати спільно з підприємцями, керівниками, які мають торгові об’єкти на ринку, ямковий ремонт дорожнього полотна заїзду на ринок, відведення води з дороги, забезпечити підсипним матеріалом на весь зимовий період;

- спільно з працівниками  відділення  поліції № 1 (смт Путила) Вижницького РВП вживати заходи з припинення стихійної торгівлі на прилеглій до ринку території та по  селищу.

 

     Начальнику філії  «Путильський автодор» Пукалу С. В. треба забезпечити підпорядковану дорогу необхідною кількістю підсипного матеріалу на весь зимовий період. Встановити дорожні знаки в місцях, де вони повалені.

 

      Підприємці - власники пилорам мають привести в належний  стан території пилорам та прилеглі до них території. Прибрати від накопиченої тирси, відходів, поскладати розкинуту лісодеревину.

 

     Директору КЗ «Путильський стадіон «Карпати» ім. А. Гусіна» Козяну М. Д. необхідно організувати постійне прибирання прилеглої та закріпленої за стадіоном території. Контролювати, щоб  не вивозили і не складали сміття чи будь-які інші матеріали за межу прилеглої території (берег річки при в’їзді до стадіону).

 

      Дирекції Путильського ЗЗСО, Киселицького ЗЗСО, Дихтинецького ЗЗСО, Сергіївського ЗЗСО,  Путильської гімназії,  завідувачам Путильського ЗДО, Киселицького ЗДО, Сергіївського ЗДО, Дихтинецького ЗДО:     

- проводити виховну роботу серед учнів та вихованців щодо поліпшення  стану довкілля, благоустрою в населених пунктах. Організувати прибирання закріпленої та прилеглої території;

- організувати постійне  прибирання  закріпленої та  прилеглої  території, утримувати її в належному санітарному стані. Проводити роз’яснювальну профілактичну роботу з батьками та дітками щодо незасмічення заїздів до навчальних закладів.

 

    Керівникам ДП «Путильський лісгосп», ДП «СЛАП Карпатський ДСЛ» необхідно:

- провести толоку щодо прибирання території лісфонду разом з жителями прилеглих територій населених пунктів громади;

- здійснити заходи щодо очищення русел річок та гірських потоків від порубочних рештків,  не допускати захаращення прибережних смуг річок і потічків;

- заборонити трелювання та навантажування деревини на проїжджій частині доріг місцевого значення.

 

     Згідно розпорядження, власники  індивідуальних  житлових  будинків, жителі  комунальних  та приватизованих  квартир повинні:

- прибирати  територію  біля  житлових  будинків, квартир (в т. ч. прибудинкові  території), прилеглу  територію  до вулиць, тротуарів, забрати  з узбіч вулиць і тротуарів  дрова,  лісоматеріали, ліквідувати  накопичене  сміття;  не  викидати  сміття  у місцях, не відведених для його складування, замовляти  транспорт  в Путильському  ВУЖКГ  для  вивозу ТПВ. З метою недопущення забруднення ґрунту, спалаху інфекційних хвороб категорично забороняється  відводити  каналізаційні стоки від господарських дворів в придорожні канави, не виносити та не виливати нечистоти в місця, не призначені для водовідведення;

- відремонтувати  аварійні   огорожі.

 

     Жителям, у яких є родинні поховання на цвинтарях населених пунктів громади, необхідно провести прибирання могил, які занедбані, заросли сухостійними  бур’янами, де повалені хрести, вінки, які втратили вигляд та інше.

 

          Члени  виконкому та депутати селищної ради повинні проводити  профілактичну  роботу на виборчих округах з жителями щодо прибирання територій та постійного утримування їх у  належному санітарному стані.

 

     До керівників організацій, підприємств, установ, суб’єктів підприємницької діяльності  незалежно  від  форм  власності та жителів, які не виконують дане  розпорядження  та порушують правила благоустрою, не тільки під час проведення осіннього місячника саночистки, а й протягом року можуть застосовуватись заходи адміністративного впливу, згідно ст. 152 КУпАП (штраф  від 340 до 1360 грн).

 

    

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь