Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

Як зараховуються у страховий стаж періоди догляду осіб, які потребують стороннього догляду?

Дата: 30.03.2022 10:12
Кількість переглядів: 283

Законом 1058 передбачено, що непрацююча особа працездатного віку, яка здійснює догляд, наприклад, за дитиною з інвалідністю до 16 років або престарілою особою, яка потребує стороннього догляду, чи за особою з інвалідністю 1 групи, має право на зарахування таких періодів догляду до свого страхового стажу. Періоди такого догляду до 01.01.2005 підтверджуються актом, складеним у територіальному органі Пенсійного фонду України, при цьому 2004 рік і далі – за умови отримання відповідної допомоги чи компенсації, а прочинаючи з 01.01.2005  - за умови отримання допомоги (компенсації) в органах соціального захисту населення по догляду за вказаною категорією громадян за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку.

До заробітку для обчислення пенсії враховується мінімальна заробітна плата. Для того, щоб зарахування таких періодів до страхового стажу не знизило розміру пенсії особи, законодавством передбачена оптимізація заробітку.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь