Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

Як власникам житла, що приймають переселенців отримати компенсацію за комуналку розповіли клієнтам пробації

Дата: 04.04.2022 16:24
Кількість переглядів: 393

04 квітня 2022 року працівники Вижницького районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області, завідувач сектору «Путильське бюро», профорієнтатор служби зайнятості та інспектор ЮПСП Вижницького РВП провели інформаційний захід з клієнтами пробації.

В ході розмови завідувач сектору "Путильське бюро" Тетяна Різак зауважила, що щоб запропонувати своє житло для проживання внутрішньо переміщеним особам і отримати компенсацію, необхідно:

 - Подати заяву до органу місцевого самоврядування за місцем проживання або через сайт https://prykhystok.gov.ua/ про готовність прийняти у себе переселенців (в подальшому це можна буде зробити й через застосунок Дія). - При поселенні переселенців подати відповідну заяву до ОМС (орган місцевого самоврядування).

 – До 5-го числа кожного місяця інформувати ОМС про кількість днів та переселенців, які проживали; – отримати компенсацію (до 20 числа поточного місяця).

Профконсультант Путильської районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості Алла Горбан ознайомила учасників з інформацією про послуги служби зайнятості:

 - гарантії соціального захисту;

 - послуги з професійної орієнтації;

 - професійне навчання (можна здобути нову професію за кошти Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття);

- громадські роботи (тимчасова зайнятість – можливість отримати постійне місце роботи).

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь