A A A K K K
для людей із порушенням зору
Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки на відкритих територіях!!!

Дата: 11.05.2022 10:51
Кількість переглядів: 188

На території колишнього Путильського  району з початку року виникло 19 пожеж, 8 з яких горіння сухої минулорічної трави. Внаслідок горіння трави  знищено та пошкоджено майно людей та травмовано 1 особу. . 

      Нагадуємо, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Відповідно до  Кодексу України про адміністративні правопорушення Статті 77-1. Самовільне випалювання рослинності або її залишків.

Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, -

тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти   до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3060 грн. до 6120 грн.) і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 9300 грн. до 20400 грн.).

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, -

тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьохсот шістдесяти до семисот двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 6120 грн. до 12240 грн.)  і на посадових осіб - від однієї тисячі двохсот шістдесяти до однієї тисячі восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 21420 грн. до 30600 грн.).

Відповідно до статті 245 Кримінального кодексу України. (Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу)

1. Знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом -

караються штрафом від п’яти тисяч чотирьохсот до дев’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 91800 грн. до 153 000 грн.) або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

2. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, -

караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

           Вижницький РВ Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до жителів району, щоб попередити та застерегти. Не слід кидати непогашені недопалки чи сірники  а також розводити багаття в лісових масивах під час пожежонебезпечного періоду. Забороняється випалювати суху траву! Поясніть своїм родичам та близьким, зокрема, людям похилого віку,  що подібні дії можуть призвести до непоправимих наслідків та завдати шкоди рослинному і тваринному світу, завдати матеріальної шкоди громадянам а в гірших випадках забрати життя чи здоров’я людей.  

 

Вижницький РВ  ГУ ДСНС

України У Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь