A A A K K K
для людей із порушенням зору
Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

Поняття "безпека суспільства" – це відчуття, яке народжується з дуже багатьох факторів. І органи пробації дуже активно долучаються до того, щоб формувати це відчуття безпеки.

Дата: 01.03.2023 11:44
Кількість переглядів: 142

Valeria Kolomiets: Поняття "безпека суспільства" – це відчуття, яке народжується з дуже багатьох факторів. І органи пробації дуже активно долучаються до того, щоб формувати це відчуття безпеки.

З системою пробації активно співпрацює системи безоплатної правової допомоги Мін'юсту, щоб надавати її клієнтам необхідну правову допомогу. За останні 5 років фахівцями системи Безоплатна правова допомога було здійснено кілька тисяч виїзних консультацій. Таким чином, майже всі клієнти пробації змогли отримати юридичну підтримку, на яку вони мають право, гарантоване державою. Було також проведено кілька сотень правопросвітницьких заходів для клієнтів пробації. Це важливо, адже такі люди часто відчувають себе покинутими та підданими певному остракізму. Тому, важливо показувати таким людям, що вони теж члени суспільства, вони ресоціалізуються та можуть реалізуватися в цьому суспільстві.

В Україні діє також проєкт відновного правосуддя для неповнолітніх. Це проєкт, який надає можливість неповнолітнім, які вперше "оступилися", вчинили правопорушення, мати шанс на відновлення. Без органів пробації та спільних програм це було б неможливо. Тому що ресоціалізація не починається зі спілкування неповнолітнього з медіатором або адвокатом. Вона потребує спеціальних знань, залучення психолога, визначення більш доречної програми у кожному окремому випадку.

Надалі ж програму відновлення планується розширити і на повнолітніх осіб. Коли ми говоримо про євроінтеграцію – варто пам'ятати про необхідність зменшення "в'язничного" населення. І воно саме пов'язано з тим, що засуджена людина має змогу і адекватні шанси реабілітуватися, в тому числі - право і можливість застосовувати такий інструмент, як медіація в кримінальному провадженні. Відновлення та медіація допоможуть зменшити тюремне населення в Україні і водночас збільшити кількість людей, які зможуть достойно працювати на користь нашої держави.

Про це зазначила заступниця Міністра юстиції України Валерія Коломієць під час Міжнародної конференції "Пробація – новий імпульс реформи".

Міжнародна конференція «Пробація – новий імпульс реформи» проводилась за підтримки EU Project Pravo-Justice.

Пробація України Probation in Ukraine



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь