A A A K K K
для людей із порушенням зору
Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

Пробація України може отримати новий інструмент у роботі з засудженими за домашнє насильство

Дата: 15.03.2023 09:24
Кількість переглядів: 127

Днями у межах співробітництва Державної установи «Центр пробації» та Проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), що реалізується компанією Alinea Internarional за фінансування Уряду Канади, відбулося засідання робочої групи, де було презентовано апробований проєкт пробаційної програми «Подолання домашнього насильства».

У зв’язку з ратифікацією «Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами», більш відомої як «Стамбульська конвенція», та у межах євроінтеграційних процесів, що відбуваються в Україні питання подолання домашнього насильства набуває актуальності.

Пробація України завжди прагне відповідати міжнародним стандартам та реагує на виклики суспільства. Враховуючи тенденцію до збільшення випадків домашнього насильства, актуальним стало питання розроблення інструменту для роботи з кривдниками, які відбувають покарання під наглядом пробації.

Ми вдячні всім, хто долучився до розробки цього інструменту під час засідання робочої групи, а саме: Національна поліція України Міністерство соціальної політики України Міністерство освіти і науки України Міністерство молоді та спорту України Міністерство охорони здоров'я України Академія Державної пенітенціарної служби Інститут психології імені Г.С. Костюка НАПН України Національна академія медичних наук України

Експертами Проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» SURGe, Support to Ukraine’s Reforms for Governance було презентовано результати пілотування пробаційної програми «Подолання домашнього насильства». Учасники заходу детально зупинилися на алгоритмі апробування програми та наголосили на достатньо високому показнику успішного проходження програми 80 % учасників, які брали в ній участь.

Окремо окреслено особливості пробаційної програми, що складається з 13 занять та має на меті досягнення позитивних змін у поведінці суб’єктів пробації через розвиток у них ненасильницьких поведінкових моделей, формування установок рівності та партнерства, в тому числі й ознайомлення з юридичною складовою вчинення домашнього насильства.

Досвідом пілотування проєкту пробаційної програми поділилися куратори уповноважених органів з питань пробації, які розповіли про результати її апробації. Особливу увагу куратори приділили практичним аспектам реалізації програми.

Пілотування відбувалось протягом 2022 року на базі 21 органу пробації за добровільної участі 35 суб’єктів пробації.

Підбиваючи підсумки Oleg Yanchuk наголосив на важливості нової пробаційної програми, що сприятиме збільшенню рівня безпеки суспільства в цілому та буде новим інструментом пробації для зменшення рівня домашнього насильства.

Учасники засідання висловили підтримку щодо затвердження пробаційної програми Міністерство юстиції України.

#пробація_в_дії #пробаційні_програми



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь