A A A K K K
для людей із порушенням зору
Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

ЩО ОЗНАЧАЄ ПОВІДОМЛЕННЯ «ВІДСУТНЯ ІНФОРМАЦІЯ ПРО ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ НА ДАТУ ПОЧАТКУ ПЕРІОДУ НЕПРАЦЕЗДАТНОСТІ», ОТРИМАНЕ ЛІКАРЕМ ПРИ РЕЄСТРАЦІЇ МЕДИЧНОГО ВИСНОВКУ В ЕЛЕКТРОННІЙ СИСТЕМІ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я? ЧОМУ Е-ЛІКАРНЯНИЙ НЕ СТВОРИВСЯ?

Дата: 15.03.2023 14:22
Кількість переглядів: 83

 

 

Під час формування електронного листка непрацездатності враховується інформація про основне місце роботи застрахованої особи, визначене за даними повідомлення про прийняття працівника на роботу.

 

Сформований листок непрацездатності надсилається страхувальникам, з якими застрахована особа перебуває у трудових відносинах (за основним місцем роботи та за сумісництвом) через кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

 

Тобто електронний листок непрацездатності формується на основі наявної в базі Пенсійного фонду України інформації з Реєстру застрахованих осіб, яка базується на звітах страхувальників. Тому дуже важливою є наявність інформації про трудові відносини між застрахованою особою та її роботодавцем.

 

Якщо працівник захворіє після завершення граничного терміну подання звітності за звітний квартал, а його роботодавець ще не подав Податковий розрахунок за відповідний звітний період, то електронний лікарняний не створиться.

 

Лікар в такому випадку, при реєстрації медичного висновку в електронній системі охорони здоров’я отримає від ПФУ повідомлення наступного змісту: «Відсутня інформація про трудові відносини на дату початку періоду непрацездатності».

 

Питання успішного створення електронного листка непрацездатності може бути вирішене тільки після подання роботодавцем обов’язкової звітності за відповідний податковий період.

 

Це стосується тих випадків, коли особа перебуває у трудових відносинах тільки з одним роботодавцем. Якщо має місце ситуація, коли людина працює за основним місцем роботи та за сумісництвом у двох різних страхувальників, то у разі подання Податкового розрахунку тільки одним роботодавцем, сформований листок непрацездатності буде надіслано тільки такому страхувальнику.

 

Тому наполегливо просимо роботодавців сумлінно поставитись до свого обов’язку стосовно подання звітності, адже від того, яка інформація про працівника наявна в Реєстрі застрахованих осіб, залежить в майбутньому одержання особою електронного листка непрацездатності.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь