A A A K K K
для людей із порушенням зору
Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

ЯКІ ДОДАТКОВІ ГАРАНТІЇ ВСТАНОВЛЕНІ ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ З ТРИВАЛИМ СТРАХОВИМ СТАЖЕМ?

Дата: 27.03.2023 10:59
Кількість переглядів: 73

 

Додаткові гарантії пенсійного забезпечення для пенсіонерів, які мають достатній страховий стаж та належать до певних вікових груп, встановлено пунктом 7 постанови Кабінету Міністрів України від 24.02.2023 № 168  “Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2023 році ”.

 

Так, пенсіонерам, які досягли віку 65 років, не працюють та мають страховий стаж не менше ніж 30 років у жінок і не менше ніж 35 років у чоловіків, мінімальний розмір пенсії не може бути нижче 3120 гривень. До цієї суми встановлюється доплата за понаднормовий стаж, інші надбавки, доплати, підвищення, на які має право пенсіонер.

 

Водночас, збільшено розміри мінімальних пенсійних виплат:

 

пенсіонерам, яким виповнилося 80 років і більше, та які мають страховий стаж не менше ніж 20 років у жінок і не менше ніж 25 років у чоловіків, – до 3120 гривень;

пенсіонерам віком від 70 до 80 років, які мають страховий стаж не менше ніж 30 років у жінок і не менше ніж 35 років у чоловіків, – до 3000 гривень;

пенсіонерам віком до 70 років, які мають страховий стаж не менше ніж 30 років у жінок і не менше ніж 35 років у чоловіків, та особам з інвалідністю І групи, які отримують пенсії, призначені відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“, – до 2760 гривень.

Для інших категорій пенсіонерів (не зазначених вище), які не працюють, незалежно від віку та закону, відповідно до якого призначено пенсію, розмір мінімальної пенсійної виплати не може бути меншим 2520 грн.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь