Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

ЯК ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЇ ПРАЦЮЮЧОМУ ПЕНСІОНЕРУ, ЯКЩО НА 1 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ ВІН НАБУВ 24 АБО БІЛЬШЕ МІСЯЦІВ СТРАХОВОГО СТАЖУ?

Дата: 03.04.2023 13:55
Кількість переглядів: 142

 

 

Якщо після призначення/попереднього перерахунку пенсії пенсіонер набув не менше як 24 місяці страхового стажу, при перерахунку обов’язково проводиться аналіз призначення/попереднього перерахунку, чи доцільно враховувати і заробіток, який людина одержувала за ці місяці.

Якщо заробітну плату враховувати доцільно, то вона обчислюється за періоди, визначені в частині першій статті 40 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“. Це або всі періоди страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року по 28 лютого 2023 року, або будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року незалежно від перерв (якщо людина надавала такі дані) та всі періоди страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року по 28 лютого 2023 року.

При обчисленні заробітку беруть до уваги показник середньої заробітної плати (доходу), який було враховано під час призначення/попереднього перерахунку пенсії людини.

Якщо після призначення пенсії пенсіонер працював й одержував менший заробіток, ніж той, з якого було обчислено розмір пенсії, то його врахування зменшить індивідуальний коефіцієнт заробітної плати. Тож у такому разі враховують тільки страховий стаж, набутий після призначення/попереднього перерахунку пенсії, а заробіток залишається без змін.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь