Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

23 червня 2023 року відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Захист прав дитини в умовах військової агресії».

Дата: 26.06.2023 16:11
Кількість переглядів: 110

 У заході, що пройшов на базі Одеського державного університету внутрішніх справ, взяли участь вчені, практичні працівники судових та правоохоронних органів, ад’юнкти (аспіранти) і магістри, які здійснюють науковий пошук за напрямом роботи конференції.

 До учасників наукового заходу з вітальним словом звернувся ректор Одеського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор, полковник поліції Швець Дмитро Володимирович. Він наголосив, що метою конференції є обговорення теоретичних та практичних проблем захисту прав дитини в умовах військової агресії, узагальнення наукового та практичного досвіду з метою їх вирішення.

 Робота міжнародної конференції була сконцентрована в таких трьох платформах: адміністративно-правові аспекти захисту прав дитини в умовах військової агресії; кримінально-правові та кримінальні процесуальні аспекти захисту прав дитини в умовах військової агресії; психолого-криміналістичні аспекти захисту прав дiтей пiд час проведення слiдчих (розшукових) дiй в умовах військової агресії.

 У рамках роботи третьої платформи з доповіддю виступила начальник філії Центру пробації в Одеській області Ольга Боровська, яка окреслила засади та основні напрями діяльності уповноважених органів з питань пробації в Одеській області щодо захисту прав дітей в умовах війни. А також пробаціонерка зауважила, що психологічна підтримка дітей у воєнний час надзвичайно важлива, так як дітям необхідно відчувати себе потрібними, знати, що про них піклуються та у будь-якій ситуації допоможуть.

Ольга Боровська наголосила, що під час введеного на всій території України воєнного стану уповноважені органи з питань пробації продовжують виконувати свої посадові функції та обов’язки. Від початку повномасштабного вторгнення рф на територію України, Державною установою «Центр пробації» засновано Тelegram-канал «Психологічна підтримка пробація» - ресурс, що був створений психологами пробації для психологічної підтримки та надання консультацій неповнолітнім і повнолітнім суб’єктам пробації, співробітникам та волонтерам пробації, не залежно від їх місця проживання чи тимчасового перебування.

 За допомогою цього Тelegram-каналу, неповнолітні правопорушники та їхні батьки мають змогу безкоштовно отримати професійну допомогу психологів пробації на умовах повної конфіденційності. Такі спеціалісти пробації допомагають подолати клієнтам вплив травмуючих подій, спричинених збройною агресією рф, консультують з запитань, які турбують людину у даний момент. А ще канал дозволяє дописувачам обмінюватися емоціями та почуттями, переживаннями і страхами, історіями успіху та перемог».

 За результатами роботи Міжнародної конференції складено проєкт резолюції з законодавчими та практичними пропозиціями щодо покращення стану забезпечення прав дитини в період війської агресії в Україні.

#актуально_пробація #пробація_Одещина

Одеський державний університет внутрішніх справ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь