Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

📌В’язнична реформа в Україні за стандартами дотримання прав людини Ради Європи в Києві відбулась експертна зустріч.

Дата: 03.11.2023 08:50
Кількість переглядів: 132

Учасники та учасниці обговорили стан реалізації Стратегії реформування пенітенціарної системи на період до 2026 року, а також виконання рішень ЄСПЛ, які стосуються в’язничної системи України.

Захід відбувся за підтримки проєкту «ЄС і Рада Європи працюють разом для підтримки в'язничної реформи в Україні плюс – SPERU+» у співпраці з Департамент з питань виконання кримінальних покарань.

«Рада Європи підтримувала і підтримуватиме прагнення Міністерства юстиції України щодо впровадження сучасної пенітенціарної реформи в Україні. В межах Плану дій Ради Європи для України «Стійкість, відновлення та відбудова» Рада Європи готова надавати допомогу українській владі у розвитку сучасних пенітенціарних установ та систем пробації з акцентом на переході від каральних до реабілітаційних підходів в умовах війни та в період повоєнної відбудови», - підкреслив Ерланд Фалк, Заступник Голови Офісу Ради Європи в Україні.

Олена Висоцька та Олександр Банчук, заступники Міністра юстиції України, а також Сергій Гречанюк, начальник Департаменту з питань виконання кримінальних покарань, у своїх виступах запевнили про готовність продовжити роботу над масштабною реформою, спрямованою на трансформацію пенітенціарної системи відповідно до міжнародних стандартів. Окрім того, урядовці подякували Проєкту SPERU+ за експертну допомогу та створення майданчика для спілкування і знаходження правильних рішень щодо посилення дотримання прав людини в пенітенціарних установах та перевиховання засуджених під час відбування покарань.

Більше - https://go.coe.int/9TQ8i

Міністерство юстиції України



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь