Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

Стрес - менеджмент: як захистити персонал від помилок в роботі

Дата: 05.12.2023 14:00
Кількість переглядів: 146

 Перспективи розвитку пробації значною мірою залежать від мотивації персоналу, компетентності та професійності керівного складу. Найбільш об’єктивною інформацією щодо зазначених позицій є думка самих працівників уповноважених органів з питань пробації.

 Протягом вересня 2023 року було проведено опитування працівників усіх рівнів Державної установи «Центр пробації» стосовно психологічної готовності виконувати свої посадові обов’язки.

 Опитування осіб проводилось у режимі онлайн анонімно. У опитуванні взяли участь 1667 респондентів з усієї України. Майже 30% опитаних - це керівники.

 За результатами опитування переважна більшість працівників пробації позитивно ставиться до роботи та специфіки виконання своїх посадових обов’язків. Працівники готові розвиватись професійно та особистісно.

Так, майже 90% опитаних стверджують, що їхня повсякденна робота повністю або переважно співпадає з їхніми посадовими обов’язками та є результативною. Виконання повсякденної роботи не викликає у них неприємних відчуттів.

96% опитаних відповіли, що спілкування з безпосереднім керівництвом та колегами стимулює працювати краще (або суттєво не впливає). 87% співробітників задовольняє атмосфера в робочому колективі. Більше 95% зазначили, що не стикалися на роботі з явищами дискримінації та мобінгу.

38% вважають, що мають необхідні знання для виконання щоденної роботи. 60% відповіли, що знають достатньо, але є потреба дещо поглибити знання.

- Не зважаючи на те, що у 67% опитаних стосунки з керівниками викликають бажання працювати, 35% не відчувають такого впливу.

- Натомість, для 34% залишається актуальним запит на покращення матеріально-технічних умов праці. Також самі працівники вважають актуальним диференціювати заробітну плату/премію відповідно до навантаження.

- Разом з тим, більше 50% оцінюють своє психологічне здоров’я як таке, що потребує уваги. Для 30% воєнний стан є показником, що пригнічує бажання працювати.

 Нагадаємо, що діє телеграм-канал "Психологічний клуб пробації", де пробаціонери можуть отримати необхідну інформацію. Також, психологами сектору інновацій та психологічної допомоги в пробації у 2024 році планується проведення комплексу онлайн-зустрічей з метою профілактики емоційного та професійного вигорання працівників уповноважених органів з питань пробації.

#актуально_пробація #команда_пробації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь