Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

«Дитиноцентрований підхід до роботи з дитиною, яка потрапила у конфлікт із законом»

Дата: 13.12.2023 11:11
Кількість переглядів: 106

На таку тему нещодавно відбувся вебінар для представників субʼєктів захисту прав дитини з Волинської, Житомирської, Кіровоградської, Львівської, Черкаської, Чернівецької, Харківської областей та м. Києва.

 Захід проведено з метою підвищення рівня професійної компетентності судів, прокурорів, працівників органів пробації, співробітників поліції, співробітників ССД щодо міжнародних стандартів та національного законодавства з питань правосуддя, дружнього до дитини.

 Під час виступу, в якості спікера, директор Центру пробації Олег Янчук наголосив на важливості заходу та взаємодіють між собою і середовищем та мають спільну мету. «Саме такі заходи дозволяють визначити роль кожного учасника системи для досягнення її ефективної роботи», - зауважив він.

 У свою чергу провідний фахівець сектору пробації щодо неповнолітніх Анжела Сенатосенко розповіла присутнім про особливості складання досудової доповіді, оцінку ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення дитиною. А також особливості призначення покарання дитині, яка перебуває у конфлікті з законом: відновні підходи, звільнення від кримінальної відповідальності, примусові заходи виховного характеру, звільнення від покарання.

 Під час вебінару також було розглянуто питання про психологічні закономірності, аналіз факторів виникнення складної поведінки у дитини, особливості здійснення досудового розслідування за участі дитини, яка потрапила у конфлікт з законом: юридичний аспект, залучення дотичних суб’єктів, алгоритм їх дій, особливості здійснення судового розгляду за участі дитини, яка потрапила у конфлікт з законом.

 Захід відбувся за ініціативи Департаменту захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Офіс Генерального прокурора, Тренінговий центр прокурорів України, у співпраці з Державною установою «Центр пробації» Національна поліція України, Міністерство соціальної політики України, Національна соціальна сервісна служба України, Міжвідомча координаційна рада з питань правосуддя щодо неповнолітніх, в межах проєкту Всеукраїнський громадський Центр "Волонтер" за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine.

#актуально_пробація #ювенальна_пробація

#правосуддя_дружнє_до_дитини



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь