Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

«Дитиноцентрований підхід до роботи з дитиною, яка потрапила у конфлікт із законом»

Дата: 13.12.2023 11:11
Кількість переглядів: 58

На таку тему нещодавно відбувся вебінар для представників субʼєктів захисту прав дитини з Волинської, Житомирської, Кіровоградської, Львівської, Черкаської, Чернівецької, Харківської областей та м. Києва.

 Захід проведено з метою підвищення рівня професійної компетентності судів, прокурорів, працівників органів пробації, співробітників поліції, співробітників ССД щодо міжнародних стандартів та національного законодавства з питань правосуддя, дружнього до дитини.

 Під час виступу, в якості спікера, директор Центру пробації Олег Янчук наголосив на важливості заходу та взаємодіють між собою і середовищем та мають спільну мету. «Саме такі заходи дозволяють визначити роль кожного учасника системи для досягнення її ефективної роботи», - зауважив він.

 У свою чергу провідний фахівець сектору пробації щодо неповнолітніх Анжела Сенатосенко розповіла присутнім про особливості складання досудової доповіді, оцінку ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення дитиною. А також особливості призначення покарання дитині, яка перебуває у конфлікті з законом: відновні підходи, звільнення від кримінальної відповідальності, примусові заходи виховного характеру, звільнення від покарання.

 Під час вебінару також було розглянуто питання про психологічні закономірності, аналіз факторів виникнення складної поведінки у дитини, особливості здійснення досудового розслідування за участі дитини, яка потрапила у конфлікт з законом: юридичний аспект, залучення дотичних суб’єктів, алгоритм їх дій, особливості здійснення судового розгляду за участі дитини, яка потрапила у конфлікт з законом.

 Захід відбувся за ініціативи Департаменту захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Офіс Генерального прокурора, Тренінговий центр прокурорів України, у співпраці з Державною установою «Центр пробації» Національна поліція України, Міністерство соціальної політики України, Національна соціальна сервісна служба України, Міжвідомча координаційна рада з питань правосуддя щодо неповнолітніх, в межах проєкту Всеукраїнський громадський Центр "Волонтер" за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine.

#актуально_пробація #ювенальна_пробація

#правосуддя_дружнє_до_дитини



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь