Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

Сьогодні, 01.01.2024 року в приміщенні Вижницького РС №2 філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області працював кіноклуб медіапросвіти з прав людини Docudays UA

Дата: 01.01.2024 13:54
Кількість переглядів: 132

Працівники Вижницького РС №2 філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області, Путильського відділу Вижницької філії Чернівецького обласного центру зайнятості, Путильського бюро правової допомоги та засуджені зібрались разом та переглянули фільм українського режисера Володимира Чеппеля «Бабин яр: у пошуках пам’яті».

Даний захід був розпочатий з хвилини мовчання для вшанування пам'яті загиблих унаслідок збройної агресії російської федерації та проведений з метою допомоги засудженим усвідомити свої права і обов’язки, які б допомагали розвитку в них почуття власної гідності та самоповаги. Допомагати засудженим усвідомити, як їхні дії можуть порушувати права інших людей, розвинути співчуття до інших та усвідомити необхідність змінити свою поведінку.

Звертаючись до присутніх начальник Вижницького РС №2 Олеся Гордей зауважила: «В час, коли в зв’язку з військовою агресією з боку сусідньої держави в українському суспільстві зросли напруженість та агресія люди гуляють доріжками парку серед різних пам’ятників і не завжди згадують, що це місце найжахливішої трагедії – загибелі десятків тисяч євреїв, українців, поляків, ромів, яких вбивали через їхню віру, національність, професію. Фільм Володимира Чеппеля розповідає про Бабин Яр, про трагедії Другої Світової війни та Куренівки. Цей фільм про надію на уроки пам’яті, надію, що такі трагедії ніколи не повторяться. …»

Кінострічки Docudays UA нікого не лишають байдужими: хтось по-іншому дивиться на свою історію, інші — починають замислюватися над речами, про які до цього не задумувалися. Зміни відбуваються у світогляді та рішеннях усіх, хто долучається до таких заходів.

Документальне кіно допоможе ресоціалізації клієнтів пробації. Це величезна сила, яка допомагає донести інформацію про те, що таке людська гідність, як захищати свої права, як гуртуватися та об’єднуватися. Ми бачимо, що під час обговорення фільмів люди запалюються, відновлюють віру у свою силу і спроможність.

Дякуємо Кіноклубу Docudays UA за зусилля в ресоціалізації засуджених та допомогу в роботі пробації.

#партнерство_пробація #docuclub



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь