Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

Готуємось до запровадження пробаційного нагляду ✅

Дата: 29.01.2024 10:30
Кількість переглядів: 100

Вже незабаром, 28 березня 2024 року, в Україні набуде чинності Закон № 3342-ІХ, яким запроваджується новий вид покарання — пробаційний нагляд.

Це альтернатива ув’язненню, що передбачає накладення на засудженого певних обов’язків. Одним з таких обов’язків для засудженого може стати зобов'язання носити електронні засоби контролю і нагляду.

Електронний контроль, при призначенні пробаційного нагляду для засудженого, полягає у використанні технологій для відстеження та контролю за місцем проживання особи, яка перебуває під пробаційним наглядом, за зазначеною вироком суду адресою.

Робота з електронними засобами контролю і нагляду — нова практика для пробаціонерів, тож, 25 січня 2024 року, відбулась робоча зустріч у межах пілотного проєкту ознайомлення з основними правилами використання таких засобів.

Участь у заході взяли заступники директора Центру пробації Тетяна Кічата та Віктор Васюк (Viktor Vasyuk), де разом з працівниками відділів інформаційних технологій в пробації та наглядової пробації пройшли навчання по роботі з програмами та використання електронних засобів контролю і нагляду

Навчання пробаціонерів проводив Віктор Трущенко заступник начальника Управління — начальник відділу ЕЗК Департаменту інформаційно-аналітичної підтримки Національна поліція України. Фахівець на практиці показав присутнім як користуватись системами електронного моніторингу, працювати з програмою, безпосередньо надягати пристрій на засудженого, відстежувати його пересування тощо. Також він поділився власним досвідом використання браслетів, напрацьованим за багато років роботи з правопорушниками.

Під час навчання Тетяна Кічата наголосила на тому, що такий вид контролю клієнтів пробації для працівників уповноважених органів з питань пробації новий. Разом з тим це не стане викликом для пробаціонерів, які звикли до інновацій та розвитку в роботі, тож наполегливо працюватимуть над опануванням систем електронного моніторингу.

Також читайте про нас:

Website: https://www.probation.gov.ua/

Telegram: https://t.me/probationUA

Twitter: https://twitter.com/Probation_UK

#актуально_пробація #партнерство_пробація #пробаційний_нагляд



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь