Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

Документалістика – дієвий інструмент виправлення правопорушників

Дата: 03.04.2024 13:06
Кількість переглядів: 45

211 кіноклубів медіапросвіти – на базі органів пробації у 21 області.

- Десятки найактуальніших документальних кінострічок – для людей у конфлікті з законом.

-  Сотні годин активного обговорення проблем, порушених у тематичних стрічках.

З 28 по 31 березня 2024 року в Києві пройшла школа-ретрит для модераторів кіноклубів в рамках програми “DOCU ДІЄ 3.0”. Навчання пройшли й модератори кіноклубів Docudays UA при уповноважених органах з питань пробації.

Працівники органів пробації разом із представниками установ виконання покарань, органів місцевого самоврядування, громадських організацій та бібліотек (близько 150 осіб) – учасники школи-ретриту для модераторів в рамках програми "DOCU ДІЄ 3.0".

Участь у відкриті заходу взяло керівництво Центру пробації. Звертаючись до присутніх директор установи Олег Янчук наголосив, що документальне кіно стало дієвим інструментом виправлення клієнтів пробації, залучення їх до суспільного життя та вмотивування до змін. Він подякував Docudays за їх залученість та увагу до створення безпечного суспільства шляхом підтримки пробації.

Під час навчання присутні мали змогу взяти участь у різних тематичних освітніх блоках, серед них — “Усвідомлення прав людини клієнтами пробації як складова ефективної соціально-виховної роботи з ними”, який проводили заступник директора Центру пробації Тетяна Кічата та Юлія Жданова, яка курує напрям волонтерства в пробації. Вони розповіли присутнім про шляхи залучення місцевих експертів та волонтерів до спільного перегляду та подальшої рефлексії стрічок із засудженими. Під час жвавого обговорення учасники поділились власними методами роботи із бібліотекою Мандрівного кіноклубу Docudays та використання стрічок в повсякденній роботі пробації.

Позаду – цікаве та змістовне спілкування учасників школи-ретриту модераторів #DOCUCLUB. Попереду – нові кінопокази й цікаві події у різних куточках країни для підвищення правової свідомості громадян, у тому числі й правопорушників, які перебувають на обліку уповноважених органів з питань пробації.

#актуально_пробація #партнерство_пробація #DOCU_ПОКАЗ

Кіноклуби Docudays UA



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь