Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

Соціальна адаптація правопорушників: досвід та перспективи

Дата: 09.04.2024 09:14
Кількість переглядів: 42

Наближення української системи виконання покарань до європейських стандартів є одними з базових пунктів Стратегії реформування пенітенціарної системи на період до 2026 року . Питання оптимізації виконання кримінальних покарань потребує комплексного дослідження за участі науковців та практиків.

З метою обговорення актуальної проблематики прав людини в місцях несвободи та соціальної адаптації правопорушників 04 квітня 2024 року відбувся круглий стіл “Стратегії суспільної безпеки та пробація: світові стандарти і національні цінності”. Науково-практичний захід був ініційований та організований відділом дослідження проблем кримінально-виконавчого права НД інститут вивчення проблем злочинності імені академіка В.В. Сташиса та об’єднав у дискусії як провідних науковців галузі, так і практиків.

Відкриваючи захід, Владислава Батиргареєва, директор НДІ вивчення проблем злочинності ім. акад. В. В. Сташиса, згадала про актуальну для всіх учасників тему: пробаційний нагляд, як важливий крок в наближенні системи національної кримінальної юстиції до європейських вимог. Розмірковуючи над новим видом покарання вона наголосила, що пробаційний нагляд та його вплив на систему виконання покарань, в міру його реалізації, потребуватиме багатостороннього вивчення науковцями, законодавцями та практиками.

Центр пробації на заході представляла заступник директора Державної установи “Центр пробації” Олена Суботенко. Вона розповіла про особливості реалізації п’ятої цілі Стратегії реформування, що полягає в удосконаленні методів та форм ресоціалізації суб’єктів пробації. Під час доповіді вона висвітлила особливості соціально-виховної роботи із засудженими в контексті впровадження пробаційного нагляду. У межах своєї доповіді заступник також акцентувала на пробаційних програмах, як перспективному інструменті допомоги та виправлення правопорушника.

Учасники заходу відмітили необхідність міжвідомчої кооперації в межах реформування пенітенціарної системи України. Вони подякували організаторам за майданчик для ефективної дискусії, що залучила як теоретиків, так і практиків царини.

Також читайте про нас:

Website: https://www.probation.gov.ua/

Telegram: https://t.me/probationUA

Twitter: https://twitter.com/Probation_UK

#актуально_пробація #пробаційний_нагляд



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь