Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

Інформує уповноважена з гендерних питань – радниця керівника Державної установи «Центр пробації»

Дата: 09.04.2024 09:15
Кількість переглядів: 38

04 квітня 2024 року уповноважена з гендерних питань – радниця керівника Державної установи «Центр пробації» Олена Суботенко стала учасницею першого засідання робочої групи щодо удосконалення навчально-методичного забезпечення професійного навчання з питань запобігання та протидії насильству за ознакою статі.

Цю робочу групу створено Вища школа публічного управління та Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine з метою забезпечення професійного навчання та підвищення рівня професійної компетентності з питань запобігання та протидії насильству за ознакою статі суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, до яких відносяться й органи пробації.

Під час засідання члени Робочої групи ознайомилися із роботою Національного тренінгового центру з протидії гендерно зумовленому насильству, який працює вже вісім місяців під управлінням Вищої школи публічного управління, а також з планами роботи центру на 2024 рік.

Важливим результатом зустрічі стала домовленість про співпрацю Центру пробації та тренінгового центру, зокрема про спільну розробку в II півріччі 2024 року спеціалізованої програми для пробаціонерів з метою підготовки ТоТ за напрямом запобігання та протидії гендерному, у т.ч. домашньому, насильству (насильству за ознакою статі).

Додатково обговорювалась можливість участі пробаціонерів зі всієї України у тренінгових заняттях із взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі (прокурори, поліція, соціальні і медичні працівники, пробаціонери) вже у травні – червні цього року.

Такі заходи є надважливими для працівників органів пробації, оскільки потреба в профільних навчаннях була виявлена під час дослідження, проведеного Центром пробації наприкінці 2023 року, та включені до Плану інформаційно-освітніх заходів з гендерної тематики для працівників/працівниць Державної установи «Центр пробації» на 2024 рік (затверджений на засіданні робочої групи з гендерних питань 19 грудня 2023 року).

#актуально_пробація #партнерство_пробація #протидія_насильству #гендер #UNFPA #Вища_школа_публічного_управління



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь