Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

⚖️ Суд ухвалив присудити покарання у виді пробаційного нагляду. Всі ЗА і ПРОТИ

Дата: 11.04.2024 09:20
Кількість переглядів: 130

Сплата аліментів – це не лише юридичний обов'язок, але й моральна відповідальність кожного з батьків за утримання своїх дітей. На жаль, не всі батьки це усвідомлюють, що призводить до виникнення заборгованості з аліментів.

З одного боку, 80-120 годин громадських робіт могли б здаватися швидким і простим рішенням, але Микола відпрацював би це покарання протягом місяця і користі його дитині це не принесло б. З іншого боку, два роки обмеження волі лягли б тягарем на бюджет, не гарантуючи виплати аліментів. Завдяки Закону України №3342-ІХ суддя має також третій варіант — призначити обвинуваченому пробаційний нагляд.

Призначивши Миколі покарання у виді пробаційного нагляду суд зобов'язав засудженого працевлаштуватися та пройти пробаційні програми. Таким чином він повинен знайти роботу і буде у змозі сплатити аліменти, а проходження пробаційних програм дозволить змінити його прокримінальне мислення й ставлення до свого життя та вчинків. При цьому він залишиться в суспільстві та не зазнає згубного впливу установ обмеження волі.

Міністерство юстиції України

#актуально_пробація #пробаційний_нагляд


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь