Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

Олег Янчук, директор Державної установи "Центр пробації", долучився до урочистої події — “Десятиліття трансформації на шляху до доброчесного майбутнього: впровадження антикорупційних реформ та реформ у сфері верховенства права в Україні за підтримки

Дата: 18.04.2024 16:43
Кількість переглядів: 109

16 квітня у Мистецькому Арсеналі відбувся захід "Десятиліття трансформації на шляху до доброчесного майбутнього: впровадження антикорупційних реформ та реформ у сфері верховенства права в Україні за підтримки ЄС", який спільно організували Проєкт ЄС "Право-Justice", що імплементується Expertise France, та Антикорупційна ініціатива ЄС за підтримки European Union in Ukraine.

 Під час урочистої події, приуроченій 10 років підтримки ЄС антикорупційних реформ та реформ у сфері верховенства права в Україні, відбувся одночасний запуск нових етапів цих двох проєктів.

 Катаріна Матернова, пані Посол Європейського Союзу в Україні, зазначила, що за десять років, що минули від Революції Гідності, Україна доводить рішучість захищати свій вибір європейського шляху, відданість європейським цінностям та принципам.

 "Попри війну, особливо після повномасштабного російського вторгнення 2022-го року, країна веде самовіддану боротьбу з російським агресором, водночас змінюючи країну зсередини, досягаючи важливого прогресу у впровадженні інституційних реформ. Забезпечення правовладдя та подолання корупції є одними з ключових напрямків. Поряд з питаннями безпеки, саме корупція викликає найбільше занепокоєння серед українців. Європейський Союз підтримує Україну та українців у цій роботі протягом останнього десятиліття і продовжуватиме це робити на шляху до її членства в Європейському Союзі. Європейський Союз зацікавлений в Україні з сильними цінностями та ефективними інституціями", - зазначила вона у вітальній промові.

 Своєю чергою, керівники Проєкту ЄС "Право-Justice" Оксана Цимбрівська та Антикорупційної ініціативи ЄС Аллан Паг Крістенсен представили результати двох попередніх фаз, а також розповіли про цілі та завдання третьої фази обох проєктів, які були розпочаті в Україні.

 Зокрема, Оксана Цимбрівська повідомила, що третю фазу Проєкту ЄС "Право-Justice" адаптували до українських реалій. Йдеться про сприяння притягненню до відповідальності за міжнародні та воєнні злочини, подальші трансформації судової системи, включаючи виконання судових рішень, та підтримку процесу євроінтеграції в рамках діяльності органів та установ системи правосуддя.

 "Офіційно розпочинаючи третю фазу Проєкту ЄС “Право-Justice", ми і надалі непохитно сприятимемо подальшому реформуванню судової системи, притягненню до відповідальності за міжнародні злочини та підтримці євроінтеграційних процесів у сфері верховенства права. Разом ми прагнемо побудувати майбутнє, в якому правосуддя не знає кордонів, а принципи справедливості та підзвітності – це основа наших спільних зусиль", – зазначила Оксана Цимбрівська, керівниця Проєкту ЄС "Право-Justice", у своїй промові.

 Також вона висловила глибоку вдячність усім, хто працював разом з Проєктом протягом багатьох років, сприяючи значному прогресу України у зміцненні верховенства права.

 Детальніше: https://bit.ly/4455CyG



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь