Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

Нові виклики соціальної роботи та як їх вирішувати – вивчали пробаціонери на вебінарі “Протидія гендерно зумовленому насильству”

Дата: 26.06.2024 14:33
Кількість переглядів: 121

18 червня координаторка напрямку реагування на гендерно зумовлене насильство БФ Право на захист Наталя Кожем'яка провела вебінар, основним завданням якого було поінформувати учасників як ідентифікувати прояви насильства, розпізнавати стереотипи, визначати потреби постраждалих, забезпечувати доступ до соціальної та психологічної підтримки й правових послуг, а також правильно спілкуватися з людьми, які пережили насильство.

Слухачами вебінару стали співробітники центрів надання соціальних послуг, органів соціального захисту населення, служб у справах дітей та закладів освіти в громадах, профільні громадські організації, а також працівники органів пробації.

“Завдання фахівців — поважати гідність і вибір постраждалих людей, та надавати вичерпну інформацію про доступні послуги”, — наголосила спікерка, акцентуючи на важливості підходу, орієнтованого на особу, яка пережила насильство, на принципі “не нашкодь”, визначеному міжвідомчими мінімальними стандартами реагування на насильство у надзвичайних ситуаціях.

Додатково учасники отримали оновлену інформацію про мережу закладів реагування на насильство та перелік послуг, які вони надають постраждалим від гендерно зумовленого насильства. А ці дані надважливі для органів пробації, оскільки сприяють розвитку партнерської мережі через залучення до співпраці такі установи/організації.

Для пробаціонерів такий інформаційний захід став ще однією можливістю отримати знання, що сприятимуть підвищенню ефективності складання досудової доповіді у випадках насильницьких злочинів, реалізації пробаційної програми “Подолання домашньому насильству”, роботи психологів із суб’єктами пробації, які могли стати жертвами такого насильства (особливо неповнолітні).

Вивчаємо нове, щоб працювати краще!

Матеріали вебінару – за покликаннями 

https://drive.google.com/.../1C0dQGomu610isxePdzYHIK.../view

https://www.facebook.com/watch/?v=402522937811314

Також читайте про нас:

Website: https://www.probation.gov.ua/

Telegram: https://t.me/probationUA

Twitter: https://twitter.com/Probation_UK

#актуально_пробація #навчання_пробація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь