A A A K K K
для людей із порушенням зору
Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

Пенсійний фонд ІНФОРМУЄ

ДОСТОВІРНІСТЬ ТА ПРАВИЛЬНЕ ОФОРМЛЕННЯ ДОКУМЕНТІВ – ЗАПОРУКА УНИКНЕННЯ ПЕРЕПЛАТ АБО НЕДОПЛАТ ПЕНСІЙ

         Кожен роботодавець повинен усвідомлювати відповідальність за своїх працівників, забезпечуючи соціальний захист їхніх прав та можливість отримувати справедливо зароблену пенсію.

18:52 21.09.2022

ЯК НЕ ВТРАТИТИ СТРАХОВИЙ СТАЖ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ  

            Фізичні особи-підприємці, які провадять діяльність за спрощеною та загальною системами оподаткування, займаються незалежною професійною діяльністю, а також члени фермерських господарств мають право під час воєнного стану не сплачувати єдиний соціальний внесок. Однак, приймаючи рішення щодо використання наданої державою можливості полегшення фінансового навантаження в такий спосіб, необхідно пам’ятати, що відповідні періоди роботи не будуть зараховані до страхового стажу для призначення пенсії в майбутньому.    Нагадаємо, що відповідно до вимог чинного законодавства, до страхового стажу зараховуються тільки ті періоди діяльності, за які повністю сплачені внески.

17:01 16.09.2022

ЯК ПІДТВЕРДИТИ ФАКТ ПЕРЕБУВАННЯ НА ЛІКАРНЯНОМУ?

            Для підтвердження періоду тимчасової непрацездатності застрахована особа може самостійно отримати електронний документ за формою «Витяг з Електронного реєстру листків непрацездатності» в персональному електронному кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду (https://portal.pfu.gov.ua) у вкладці «Запит на отримання електронних документів». Сформувати на вебпорталі такий витяг чи іншу потрібну довідку в електронному форматі можна з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП), за допомогою застосунку Дія (Дія.Підпис) чи  шляхом автентифікації через систему інтегрованої системи електронної ідентифікації (ID.GOV.UA), в тому числі через мобільний застосунок «ПЕНСІЙНИЙ ФОНД».

20:05 14.09.2022

КОНТРОЛЬ АКТУАЛЬНОСТІ ПЕРСОНАЛЬНОЇ ІНФОРМАЦІЇ - ЗАПОРУКА УНИКНЕННЯ СКЛАДНОЩІВ З ФОРМУВАННЯМ ЕЛЕКТРОННОГО ЛІКАРНЯНОГО

В Реєстрі застрахованих осіб на кожну застраховану особу заведена персональна облікова картка, в якій накопичується інформація про розмір нарахованих заробітків та суми сплачених з них внесків, отримання різних соціальних виплат, тривалість набутого страхового стажу, розмір пенсії тощо. Перевірити ці дані та за потреби внести корективи має можливість кожна застрахована особа, звернувшись до будь-якого територіального відділення Пенсійного фонду України. Для цього потрібно мати при собі тільки паспорт і  довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний код). Найзручніше ж це робити у режимі онлайн,  зареєструвавшись на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) за допомогою кваліфікованого електронного підпису або авторизувавшись на цьому сервісі через Інтегровану систему електронної ідентифікації GovID. Авторизацію за допомогою GovID, яка передбачає вхід на вебпортал через мобільного оператора (MobileID) або номера банківської картки (BankID), можна здійснити як на сайті порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, так і в мобільному застосунку «Пенсійний фонд».

20:04 14.09.2022

КОРИСТУЙТЕСЬ ЕЛЕКТРОННИМИ ПОСЛУГАМИ ВЕБПОРТАЛУ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ – ЦЕ ДОСТУПНО Й КОРИСНО ДЛЯ КОЖНОГО

Використання електронних послуг вебпорталу Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) корисне для всіх вікових категорій населення.  Пенсіонери тут можуть переглядати матеріали своїх пенсійних справ, замовляти та отримувати необхідні документи в електронному форматі, громадяни, які невдовзі досягнуть пенсійного віку – ознайомитись з переліком необхідних документів для призначення пенсії, прорахувати її орієнтовний розмір, подати заяву на автоматичне призначення, а люди, яким ще до пенсії далеко, мають змогу переглядати персональні відомості про суми заробітків, сплачених  внесків та набутого страхового стажу, контролюючи в такий спосіб формування своїх пенсійних перспектив. Підприємці та особи, які забезпечують себе роботою самостійно, на вебпорталі можуть ознайомитись з умовами нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування, порядком складання і подання звітності, а також отримати форми бланків, заяв, інших документів, необхідних для взяття на облік тощо.

15:50 09.09.2022

ПЕНСІЙНЕ ПОСВІДЧЕННЯ В ДІЇ

Тепер і пенсійне посвідчення можна покласти на поличку, бо все — у смартфоні. Розповідаємо про новий документ.

16:12 07.09.2022

ЧОМУ ВАЖЛИВО КОНТРОЛЮВАТИ ЗАРАХУВАННЯ СТРАХОВОГО СТАЖУ

Відповідно до вимог чинного законодавства, до страхового стажу зараховуються тільки ті періоди діяльності, за які повністю сплачені страхові внески. Розмір щомісячного внеску не має бути меншим за встановлений законом мінімальний (з 01.01.2022 – 1430 грн (6500 грн х 22%). Однак працівники, за яких роботодавець нараховував та сплачував єдиний внесок на рівні мінімального розміру, не зможуть претендувати на вищий розмір пенсійної виплати, ніж мінімальний. Періоди роботи, за які роботодавець або самозайнята особа не сплатили обов’язкового єдиного внеску і накопичили заборгованість, до страхового стажу не зараховуються. Оскільки від тривалості страхового стажу залежить розмір майбутнього пенсійного забезпечення, важливо дбати про його накопичення та контролювати ситуацію щодо сплати роботодавцем страхових внесків.

16:10 07.09.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь