Путильська громада
Чернівецька область, Вижницький район

Вижницький районний сектор №2 філії ДУ "Центр пробації" у Чернівецькій області

Олег Янчук, директор Державної установи «Центр пробації», взяв участь у розширеній колегії ДКВС України

Захід відбувся за участі заступниці Міністра юстиції Олени Висоцької, керівництво Департаменту з питань виконання кримінальних покарань, Генеральної дирекції ДКВС України, Центру охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України, Державної установи «Центр пробації», Пенітенціарної академії України, міжрегіональних управлінь та установ виконання покарань.

08:53 08.12.2023

Є такі заходи впливу на кривдників, як терміновий заборонний та обмежувальний приписи. Розповідаємо про різницю між цими приписами та як вони працюють.

Терміновий заборонний припис виписує поліція, якщо здоров’ю чи життю постраждалої людини загрожує небезпека. Його термін дії — до 10 діб. Винесення термінового заборонного припису може допомогти пізніше отримати обмежувальний припис через суд.  Рішення про видачу обмежувального припису ухвалює суд, якщо йому нададуть для цього достатньо підстав і доказів. Строк дії — до 6 місяців і може бути продовжений ще на 6 місяців максимум.  Терміновий заборонний припис щодо кривдника: - зобов’язує залишити ваше місце проживання / перебування (не застосовується щодо кривдників до 18 років); - забороняє повертатися та перебувати у місці вашого проживання /перебування; - забороняє контактувати з вами у будь-який спосіб.  Обмежувальний припис щодо кривдника: - забороняє перебувати в місці спільного проживання разом із вами (не застосовується щодо кривдників до 18 років); - зобов’язує усунути перешкоди у користуванні майном спільної чи приватної власності; - обмежує спілкування з постраждалою дитиною, навіть якщо дитина є лише свідком насильства; - забороняє наближатися на визначену відстань до вашого місця проживання, навчання, роботи тощо; - забороняє особисто і через інших розшукувати, переслідувати та в будь-який спосіб спілкуватися з вами (писати, дзвонити тощо). Якщо кривдник порушить припис, йому загрожує кримінальна відповідальність. Постраждалі від домашнього насильства мають право на безоплатну правничу допомогу   Щоб отримати усну консультацію, телефонуйте до контактного центру системи БПД за номером: 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні. Контактний центр працює в будні з 8:00 до 18:00. Безоплатна правнича допомога 

08:51 08.12.2023

Вітаємо з Днем місцевого самоврядування!

Органи місцевого самоврядування відіграють важливу роль у демократизації суспільства, розвитку територіальних громад та несуть велику відповідальність за забезпечення належних умов проживання своїх мешканців. 

19:28 07.12.2023

Звідки беруться емоційні гойдалки 🤔

Кілька днів тому наче хмаринки під ногами, а сьогодні навіть чашка кави важча за камінь. Від початку повномасштабної війни такі коливання настрою знайомі усім. Хтось підсвідомо самостійно «вирівнюється» за день-два. Комусь потрібна допомога, аби зупинити ці емоційні гойдалки. Але й тих, й інших «накриває» хвилями. Чому так?

14:03 05.12.2023

Стрес - менеджмент: як захистити персонал від помилок в роботі

 Перспективи розвитку пробації значною мірою залежать від мотивації персоналу, компетентності та професійності керівного складу. Найбільш об’єктивною інформацією щодо зазначених позицій є думка самих працівників уповноважених органів з питань пробації.

14:00 05.12.2023

Кібербезпека: правила гігієни, які повинен знати кожен

У сучасному світі, коли все більше людей використовують інтернет у своєму повсякденному житті, кібербезпека стає все більш важливою. Кіберзлочинці постійно розробляють нові методи атак, тому важливо знати, як захистити себе від них.

10:45 01.12.2023

Впровадження нових підходів до роботи органів пробації з неповнолітніми, які перебувають у конфлікті із законом

 Цими днями на базі Тренінговий центр прокурорів України , за сприяння проєкту ЄС “Право-Justice” (EU Project Pravo-Justice), відбувся тренінг, на тему: “Забезпечення найкращих інтересів дітей у кримінальних провадженнях за їх участі”.

10:44 01.12.2023

Вітаємо з професійним святом працівників прокуратури України!

Діяльність прокуратури як єдиної системи відіграє дедалі важливішу роль в утвердженні принципу верховенства права та розвитку України як демократичної правової держави. Від Вас, Вашої праці великою мірою залежить збереження політичної стабільності, громадянського миру та спокою, зміцнення законності та правопорядку, надійний захист суспільства і громадян від злочинності та беззаконня, дотримання прав і свобод людини.

10:43 01.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь